1. fejezet - Bevezetés

Tartalom

Mi a BibleTime
Elérhető dokumentumok
Motivációnk

Mi a BibleTime

A BibleTime egy könnyen telepíthető és kezelhető Biblia tanulmányozó eszköz, különféle szövegtípussal, nyelvvel, továbbá rengeteg telepíthető dokumentummal, modullal. Ez a program a SWORD keretrendszerre épül, mely lehetővé teszi a szövegek megjelenítését, keresését stb. A SWORD a Crosswire Bible Society zászlóshajója.

A BibleTime arra lett tervezve, hogy a SWORD projekt által értelmezhető formátumú dokumentumokat alkalmazza. Teljeskörű információt a támogatott formátumokról a SWORD projekt fejlesztői szekciójában találhat.

Elérhető dokumentumok

Over 280 documents in 50 languages are available from the Crosswire Bible Society. These include:

Bibliákat

A teljes Biblia szövegét, lehetséges kiegészítésekkel, mint Strong's számok, fejlécek, lábjegyzetek a szövegekben. A Bibliák különféle nyelveken elérhetők, és nemcsak a modern verziókat találhatja meg, hanem fellelhetőek a régies szövegváltozatok, mint a Westminster Leningrád Kódex ("WLC", héber) és a Septuaginta ("LXX", görög). Ez a legfejlettebb része a SWORD projektnek.

Könyvek

Többek közt, ilyen ismert könyveket találhatjuk meg: "Imitation of Christ", "Enuma Elish", and "Josephus: The Complete Works"

Kommentárok

Az elérhető kommentárok között található a klasszikus John Wesley "Notes on the Bible", Matthew Henry'kommentárja és Luther "Commentary on Galatians." A Saját kommentár modullal lehetősége van rögzíteni saját megjegyzéseit a Biblia fejezeteihez.

Napi áhítatok

Sok ember hálás ezekért a napi adagokért Isten igéjéből.

Lexikonok/szótárak

Elérhető lexikonok: Robinson Morfológiai Elemzési Kódok, Brown-Driver-Briggs Héber Lexikonés a Nemzetközi Standard Biblia Enciklopédia. Szótárak: Strong's Héber Bibliai Szótár, Strong's Görög Bibliai Szótár elérhető...

There are several other repositories that BibleTime will load and use.

Motivációnk

Elhatározásunk, hogy szolgáljuk Istent, és megtegyünk mindent a részünkről, hogy segítsünk másoknak növelni a kapcsolatukat Vele. Igyekszünk, hogy egy minőségi, erőteljes programot készítsünk, ami egyszerű és kézenfekvően használható. Vágyunk, hogy az Úr dicsőítve legyen, ahogyan Tőle származik minden jó.

 

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

 
 --Jakab 1:17, Károli

Az Úr áldja önt, miközben a programot használja.