5. fejezet - Tájékoztatás

Tartalom

Főmenü referenciája
Fájl
Nézet
Keresés
Ablak
Beállítások
Segítség
Hivatkozások
Billentyűkombinációk

Főmenü referenciája

Ebben a részben részletes leírást találhat a BibleTime fő menüjének összes bejegyzéséről, elérésük szerint csoportosítva, az összes albejegyzéseikkel. Szintén ismertetjük a gyorsbillentyűket, melyek hozzájuk tartoznak. Az elérhető gyorsbillentyűk teljes listáját ebben a részben találja.

Fájl

Fájl Dokumentum megnyitása

Dokumentum megnyitása. Ez egy menüt nyit meg, ahol lehetősége nyílik telepített dokumentumok megnyitására.

FileKilépés (Ctrl+Q)

BibleTime bezárása. A BibleTime meg fogja kérdezni, hogy elmentse -e a változtatásokat a lemezre.

Nézet

ViewTeljes képernyő (F5)

Teljes képernyős mód. Jelölje ezt a módot be,hogy maximalizálja a BibleTime ablakát.

ViewShow Bookshelf

Könyvespolc megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be a Könyvespolc megjelenítését.Könyvespolc megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be a Könyvespolc megjelenítését.

ViewShow Bookmarks

Könyvespolc megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be a Könyvespolc megjelenítését, ez kényelmes lehet, ha több helyre van szüksége a Nagyítóhoz.

ViewShow Mag

Nagyító megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be a nagyító (információs ablak) megjelenítését.Nagyító megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be a nagyító (információs ablak) megjelenítését.

ViewShow parallel text headers

Toggles viewing of additional works Toggle this setting to allow you to view additional works in parallel to your current open books.

ViewToolbarsFő eszköztár mutatása (F6)

Fő eszköztár megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be a fő eszköztár megjelenítését.

NézetEszköztárakNavigációs sáv mutatása

A navigáció mutatása a dokumentumokban. Itt állíthatja be a navigációs sáv mutatását a dokumentumablakokban. Kézenfekvő lehet a teljes eszköztár megjeleníttetése a megnyitott munkákban

NézetEszköztárakDokumentumok mutatása

Eszköztár megjelenítése a dokumentumokban. Itt kapcsolhatja ki/be az eszköztár megjelenítését.

NézetEszköztárakEszközök eszköztár mutatása

Eszközök megjelenítése. Itt kapcsolhatja ki/be az eszközök megjelenítését a megnyitott munkákban..

NézetEszköztárakFormátum mutatása

Forátumot mutat. Kapcsolja be ezt a beállítást amikor a személyes kommentárt szerkeszti HTML formátumban.

NézetEszköztárakEszköztárak mutatása a szövegablakban.

Eszköztár megjelenítése az ablakokban. Itt kapcsolhatja ki/be a a teljes eszköztár megjelenítését a megnyitott ablakokban.

Keresés

SearchKeresés az alapértelmezett bibliában (Ctrl+Alt+F)

Keresés megnyitása az alapértelmezett Bibliában. További dokumentumok adhatók hozzá a párbeszédablakban. További részletes leírást talál itt.

SearchKeresés a megnyitott munká(k)ban (Ctrl+O)

Az összes megnyitott dokumentumban kereső ablakot nyit meg. Munkák vehetők el, illetve adhatók a kereséshez a párbeszédablakban. További részletes leírást talál itt.

Ablak

AblakAblak bezárása (Ctrl+W)

Az összes aktív ablakot bezárja

AblakÖsszes bezárása (Ctrl+Alt+W)

Az összes ablakot bezárja

AblakÁtlapolt (Ctrl+J)

Az összes ablakot átlapolja

AblakMozaik (Ctrl+I)

Az összes ablakot mozaik elrendezésre váltja

AblakFüggőleges mozaik (Ctrl+G)

Az összes ablakot függőleges mozaik elrendezésre váltja

AblakVízszintes mozaik (Ctrl+H)

Az összes ablakot vízszintes mozaik elrendezésre váltja

AblakElrendezés

Az ablakok elrendezését szabályozza. A megnyíló menü segítségével eldöntheti, hogy az ablakokat ön rendezze, vagy a BibleTime állítsa be önnek. (Automatikus, csak próbálja ki!).

AblakMunkafolyamat mentése

A jelenlegi munkafolyamatot menti. Olyan helyi menüt nyit meg, ahol meglévő folyamatként mentheti a jelenlegit. A következő elemből tudhatja meg, hogyan kell menteni új folyamatot.A jelenlegi munkafolyamatot menti. Olyan helyi menüt nyit meg, ahol meglévő folyamatként mentheti a jelenlegit. A következő elemből tudhatja meg, hogyan kell menteni új folyamatot.

AblakMentés új munkafolyamatként (Ctrl+Alt+S)

A jelenlegi folyamatot új néven menti. Megkérdezi a folyamat nevét a mentéshez.A jelenlegi folyamatot új néven menti. Megkérdezi a folyamat nevét a mentéshez.

AblakMunkafolyamat betöltése

Előzőleg mentett folyamat betöltése. Egy helyi menüt nyit meg, ahol kiválaszthatja a betöltendő folyamatot.Előzőleg mentett folyamat betöltése. Egy helyi menüt nyit meg, ahol kiválaszthatja a betöltendő folyamatot.

AblakMunkafolyamat törlése

Mentett folyamat törlése. Olyan menüt nyit meg, ahol kiválaszthatja a törlendő munkafolyamatot.Mentett folyamat törlése. Olyan menüt nyit meg, ahol kiválaszthatja a törlendő munkafolyamatot.

Beállítások

Beállítások BibleTime beállítása

Megnyitja a BibleTime fő beállítási ablakát. Itt megtalál mindent, amire szüksége lehet, hogy a BibleTime úgy viselkedjen, ahogyan azt szeretné. Nézze meg a beállítások részt a részletekért.

BeállításokKönyvespolc menedzser (F4)

Nyit egy ablakot, ahol megváltoztathatja a SWORD beállításait, és kezelheti a könyvespolcát. Bővebb információért tekintse meg ezt a fejezetet.

Segítség

SegítségKézikönyv (F1)

Megnyitja a BibleTime felhasználói kézikönyvét. Épp ezt olvassa.Megnyitja a BibleTime felhasználói kézikönyvét. Épp ezt olvassa.

SegítségHogyan tanulmányozza a Bibliát (F2)

Megnyit egy segédletet a Biblia tanulmányozásához. A BibleTime csapat reménykedik benne, hogy ez a segédlet arra készteti olvasóit, hogy tanulmányozzák az írásokat, hogy mit is mondanak. Ez a különleges útmutató úgy lett összeállítva, hogy ne vegyen védelmébe semmilyen egyéni felekezeti tanítást. Reméljük, hogy olvassa és tanulmányozza az írásokat, hogy megértse, mit is mondanak. Ha úgy kezdi tanulmányozni az írást, hogy azt kívánja, hogy az Úr vesse a szavát magként a szívébe, Ő nem fog csalódást okozni. Megnyit egy segédletet a Biblia tanulmányozásához. A BibleTime csapat reménykedik benne, hogy ez a segédlet arra készteti olvasóit, hogy tanulmányozzák az írásokat, hogy mit is mondanak. Ez a különleges útmutató úgy lett összeállítva, hogy ne vegyen védelmébe semmilyen egyéni felekezeti tanítást. Reméljük, hogy olvassa és tanulmányozza az írásokat, hogy megértse, mit is mondanak. Ha úgy kezdi tanulmányozni az írást, hogy azt kívánja, hogy az Úr vesse a szavát magként a szívébe, Ő nem fog csalódást okozni.

HelpNap tippje (F3)

Hasznos tipp megnyitása A Nap Tippje hasznos ötleteket ad a BibleTime használatához.

SúgóNévjegy

Információs ablakot nyit meg a BibleTime projektről, benne a BibleTime verziójáról és a fejlesztőkről, a SWORD verziójáról, a Qt verziójáról és a felhasználási feltételekről.Információs ablakot nyit meg a BibleTime projektről, benne a BibleTime verziójáról és a fejlesztőkről, a SWORD verziójáról, a Qt verziójáról és a felhasználási feltételekről.